Välkommen till Lao Wai
Lao Wai är en kinesisk vegetarisk restaurang med rätter
inspirerade av främst de Sichuanesiska och Taiwanesiska köken.
Vårt matkoncept
Lite allmänt
Vår mat innehåller varken ägg eller mjölkprodukter.
Vi använder de ingredienser som lämpar sig bäst för
det kinesiska köket och avstår från all undermålig
ersättning. Till exempel använder vi asiatisk salladslök
istället för purjolök, färsk vitlök och
ingefära istället för pulver, risvin istället
för sherry med mera. Kryddorna köper vi hela och mal.
Nötter och frön rostar vi själva. Alla såser
tilllagas på plats.
Vi använder inte glutamat.
Råvaror
Grönsaker
Endast färska grönsaker förekommer i vårt kök.
Bland annat morning-glory, asiatisk salladslök, kinesisk broccoli,
basilika, minimajs, sockerärtor, taro, långa bönor,
sparris, vattenkastanjer, pak soi, koriander, kinesisk selleri och
lotusrot.
Vi använder inga konserver.
Tofu (dou fu)
Till våra tofurätter använder vi färsk ekologisk
tofu. Tofu är en mycket näringsrik produkt som framställs
genom att ysta sojamjölk. Både mjuk, fast, pressad och
rökt tofu används i våra rätter.
Sojaprotein
Till våra sojaproteinrätter använder vi GMO-fria
sojaprodukter från Japan och Taiwan. Dessa produkter finns
i olika former och smaker men används främst för
konsistensens skull som en komplettering till grönsaker och
svampar.
Svamp
Både färsk och torkad svamp nyttjas flitigt i våra
rätter. Främst använder vi shiitake, enokisvamp,
molnöron, ostronskivling, champinjoner och kantareller.
Ris
Till samtliga rätter serverar vi jasminris av högsta kvalitet.
Vi kokar ris ofta och i små kvantiteter för att hela
tiden ha färskkokt ris.
Kryddor
Vi smaksätter våra rätter med bland annat ljus,
mörk och söt sojasås, färsk och torkad chilipeppar,
chilibönpasta, 5-spice-kryddor, risvin, Sichuanpeppar, hemgjorda
chili-, ört och kryddoljor, svarta bönor och rikligt med
vitlök, ingefära och salladslök.
Tillagning
All vår mat tillagas med respekt och omsorg i en wok. Inget
tillagas i förväg för att sedan värmas upp.
Varje rätt lagas till efter beställningen. För att
få maximal fräschör skärs, strimlas och hackas
även vissa ingredienser först då. Maten wokas i
ren vegetabilisk olja.
Vi använder inte mikrovågsugn.
Till sist
Pröva gärna våra hemgjorda och spännande efterrätter,
utsökta och väldoftande teer, mustig cappucino som görs på nymalda
espressobönor och hemgjord sojamjölk med mera.
Fråga oss gärna
om ni vill veta mer. Läs gärna
inledningen till menyn med förslag om hur man lämpligast
beställer mat när man är två eller flera. Självklart
är ni också välkommen att ta en titt i köket.
|
|
Lao Wai Vegetarisk Restaurang Stockholm
kinesisk Sichuan Taiwan Gao Shan Yuan Tea
and Dim Sum |